Download ons gratis stappenplan

Wil jij leren hoe je je eigen design kunt lezen? Download dan ons gratis stappenplan!

Wat laat een relatie chart allemaal zien?

Wanneer twee charts worden samengevoegd, ontstaat er een nieuw design. Visueel weergegeven in onze relatie chart! Dit nieuwe design wordt een mix van al jullie poorten, kanalen en centers. Samen maken jullie kanalen af, vullen jullie elkaar aan, stoten jullie elkaar af, ontstaat er vriendschap of juist enorme aantrekkingskracht. Heb jij jullie relatie chart al gedownload? Dan ben jij vast benieuwd wat deze chart jou kan vertellen over jullie relatie!

In Human Design bekijken kijken we daarvoor naar de definitie (definition), naar jullie verbinding (connection theme), naar vriendschap (companionship channels), naar welke eigenschappen de één wel heeft en de ander niet (dominance channels), naar hoeveel compromissen er gesloten worden in deze relatie (compromise channels) en uiteraard kijken we naar aantrekkingskracht (electromagnetic channels).

Connection Theme

Een relatie chart laat zien in welke mate je verbinding voelt met een ander, in welke mate je een connectie (connection) voelt. Connectie ontstaat wanneer je samen veel centers vult; vul je weinig centers samen, dan is er -mechanisch gezien- weinig basis voor de relatie. Hoeveel centers vullen jullie en hoeveel blijven er open? Check dit leuke rijmpje.

  • 9 and 0 (Nine and O): Nowhere to go
  • 8 and 1 (Eight and one): Let’s have some fun
  • 7 and 2 (Seven and two): Work to do
  • 6 and 3 (Six and Three): Better to be free
  • 5 and 4 (Five and Four): No relation anymore

Companionship Channels

Een vriendschap ontstaat wanneer je hetzelfde bent; wanneer je (h)erkenning vindt bij elkaar. In de relatie chart wordt daarvoor gekeken naar kanalen die in beide designs gedefinieerd zijn. Dingen in elkaar herkennen, hetzelfde over dingen denken, dat is natuurlijk een goede basis voor een vriendschap.⁠ Dit zorgt niet perse voor aantrekkingskracht, maar wel voor een fijn en veilig gevoel. Wat een fijne -stabiele- basis kan zijn voor een relatie.

Relationship channels

Companionship Channel: wanneer hetzelfde kanaal in beide designs is gedefinieerd.

Dominance Channels: wanneer één van jullie een gedefinieerd kanaal heeft en de ander niet (ook geen gedefinieerde poort).

Compromise Channels: wanneer één van jullie een gedefinieerd kanaal heeft en de ander slecht 1 gedefinieerde poort (en dus de helft van het kanaal).

Electromagnetic Channels: wanneer één van jullie de ene helft van een kanaal heeft, en de andere de andere helft van het kanaal.

Dominance Channels

Wanneer één van jullie een gedefinieerd kanaal heeft en de ander niet (ook geen gedefinieerde poort), dan is er sprake van een dominant kanaal (dominance channel). Dus de één heeft een bepaalde eigenschap die de ander niet heeft. De één is dus een soort leider op dit thema. Een dominant kanaal biedt daarmee de relatie de kans om van elkaar en óver elkaar te leren, omdat de energie hier constant is. Mits je accepteert dat je verschillend bent en allebei andere kwaliteiten bezit.

Compromise Channels

Wanneer één van jullie een gedefinieerd kanaal heeft en de ander slechts 1 gedefinieerde poort (en dus de helft van het kanaal) dan is er sprake van een Compromise channel. Dit kan voor een beetje schuring zorgen in een relatie, want degene met het hele kanaal heeft hier een dominantere energie. Dit is waar de problemen ontstaan in een relatie (volgens Ra is dit waar je ‘s nachts van wakker ligt).

Electromagnetic Channels

Aantrekkingskracht vind je in de Electromagnetic channels. Aantrekking ontstaat wanneer één van jullie de ene helft van een kanaal heeft, en de andere de andere helft van het kanaal. Dus je hebt allebei een poort gedefinieerd, maar je maakt zelf niet het hele kanaal af. Je vult hierin elkaar perfect aan, want: allebei de helft! En daardoor ontstaat er vuurwerk! Dit is waar hét ineens gaat stromen, waar je elkaar ‘compleet’ maakt. Een Electromagnetic kanaal kan ook een uitdaging zijn: ze kunnen ook zorgen dat je flink botst met elkaar!

Download daarom NU nog jullie relatie chart en ontdekt wat Human Design kan vertellen over jullie relatie!

Levensadviezen

Start je eigen Human Design experiment

  1. Ontdek je Human Design chart
  2. Download ons gratis stappenplan
  3. Leer je design kennen middels een reading of één van onze boeken & e-books
  4. Leer je design leven middels een sessie of één van onze online cursussen
  5. Vergeet ook vooral niet onze Human Design lifestyle producten te checken