Download ons gratis stappenplan

Wil jij leren hoe je je eigen design kunt lezen? Download dan ons gratis stappenplan!

Perspective

Hoe bekijk jij de wereld? Door welke bril? Met welk perspectief? Als mens hebben we allemaal ons eigen perspectief. We zien de werkelijkheid niet zoals het is, maar we zien onze eigen perceptie van de werkelijkheid. We kunnen naar dezelfde situatie kijken en toch iets heel anders waarnemen. De manier waarop jij het leven observeert en ervaringen beleeft is verschillend per persoon. Dat is wat ze in Human Design Perspective noemen.

Human Design kent een zes verschillende varianten: survival, possibility, power, wanting, probabilities, personal.

Survival

Met dit perspectief kijk je om je heen en zie je wat er nodig is om te overleven. Je ziet het leven -en alles van het leven- binnen de context van overleven. Dit betekent dat je gevaren ziet, angsten en bedreigingen voor het voortbestaan van de mens, voor het wel-zijn. Het is een heel primair perspectief, dat ziet wat er nodig is om een zo veilig mogelijk leven te leven waarbij je bent voorzien in je basisbehoeften.

Possibility

Met dit perspectief draait alles om mogelijkheden. Jij bent hier om mogelijkheden te zien. Als je om je heen kijkt, dan zie je kansen en mogelijkheden. In situaties en in mensen. Bij dit perspectief gaat het om overal potentie in zien. Dit perspectief draagt daarom een bepaalde hoop, een bepaald geloof in de wereld, met zich mee.

Power

Het perspectief power heeft alles te maken met kracht en macht. Je bekijkt de wereld op een schaam. Je denkt in winnaars en verliezers, wie hoog of laag scoort, wie goed is en wie minder goed, sterk en minder sterk, van invloedrijk of machteloos. Het gaat hierbij niet om het oordeel, maar om weten wat er speelt, het is hoe je de wereld bekijkt, hoe je het leven meet.

School of Human Design Podcast

Benieuwd naar onze podcast aflevering over dit onderwerp? Luister via onze website of je favoriete podcast-app.

Wanting

Met dit perspectief gaat het om iets willen maar ook over iets missen. Je ziet wat er niet is, wat er mist, wat er ontbreekt én wat we daarom nodig hebben. Met dit perspectief zie je welke behoeften er zijn, omdat je heel gefocust kijkt om alles altijd beter te maken.

Probability

Het perspectief probability heeft alles te maken met waarschijnlijkheden. Je bekijkt de wereld met een praktische mentaliteit en houdt rekening met de meest waarschijnlijke uitkomst. Je denkt niet -zoals bij possibility- in kansen, maar je bent constant kansen aan het berekenen. Hiermee creëer je een ‘ik weet het zeker’ houding, veelal heel efficiënt.

Personal

Personal betekent dat je de wereld bekijkt vanuit je eigen persoonlijke perspectief – en je eigen persoonlijke proces. Je neemt al je persoonlijke ervaringen en inzichten mee. Dus alles wat jij in de wereld ziet gebeuren, bekijk je vanuit je eigen context. Je ziet niet altijd wat er daadwerkelijk gebeurt, maar als geen ander weet jij met aandacht voor zelfgroei en zelfverbetering naar ervaringen te kijken.

Herken jij jouw perspectief?

Levensadviezen

Start je eigen Human Design experiment

  1. Ontdek je Human Design chart
  2. Download ons gratis stappenplan
  3. Leer je design kennen middels een reading of één van onze boeken & e-books
  4. Leer je design leven middels een sessie of één van onze online cursussen
  5. Vergeet ook vooral niet onze Human Design lifestyle producten te checken