Download ons gratis stappenplan

Wil jij leren hoe je je eigen design kunt lezen? Download dan ons gratis stappenplan!

Over ons

School of Human Design is opgericht door Ellis Clay en Lion Jacobi.

Ellis & Lion

Van studiegenoten naar vriendinnen, naar huisgenoten, naar zakenpartners. Inmiddels kennen we elkaar al heel wat jaartjes en hebben we elkaar helemaal gevonden in de zoektocht naar jezelf dat het leven heet. 

Het leven dat ons elke dag weer opnieuw verrast en verwondert. Het komt dan ook niet zelden voor dat we met elkaar aan de telefoon hangen en letterlijk roepen:

“WAT WIL HET LEVEN MET ME?” 

Waar Lion de hippie van de twee is, een tikkie chaotisch en een echte starter van projecten, is Ellis meer het stadsmeisje, behoorlijk gestructureerd en een echte afmaker. Lion is de nieuwsgierige ontdekker, die energie krijgt van nieuwe situaties en zonder richtlijnen en kaders aan de slag gaat. Ellis daarentegen heeft die richtlijnen en kaders juist nodig om te kunnen starten; zij leert graag maar dan wel vanuit een vertrouwde basis. 

En zo vullen we elkaar behoorlijk goed aan, vind je niet? 

School of Human Design

Het idee voor de School of Human Design ontstond begin 2020. Lion werkte tot dusver als consultant aan veranderingstrajecten, Ellis als event manager en video producer.

In onze vrije tijd hielden we ons echter vooral bezig met persoonlijke ontwikkeling; we lazen ontelbare (zelfhulp)boeken, volgden de ene naar de andere (online)studie over het leven, het beste uit jezelf halen en geluk (de ene wetenschappelijk, de andere spiritueel), we spraken therapeuten en coaches, boekten (stilte)retraites, keken ontelbare uren naar inspirerende talks en mediteerden ons suf. En steeds meer ontstond het idee om onze lessen met de wereld te delen. 

Toen Human Design op ons pad kwam kregen we dé tool in handen om inzicht te krijgen in ons eigen unieke ontwerp als mens − en in die van jou! Met de School of Human Design willen we jou helpen jouw design te leren lezen én leven.

En bovenal: je laten zien hoe leuk het kan zijn om met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn!

Ervaring

 • Diverse Human Design courses
 • 10daagse Stilte Vipassana

Lion

 • NLP Practitioner
 • Pranic healing advance
 • (tantra) Yoga Teacher Training (400H)

Ellis

 • Science of Happiness course
 • Empower Your Mindset course
 • A Life of Happiness and Fulfillment course

Over Ellis

“Ik heb een echte ‘hardewerkersattitude’ en identificeerde mij lange tijd met mijn werk. De tofste bedrijven en merken kwamen voorbij en toch voelde ik mij steeds ongelukkiger. Iets moest veranderen en ik ging op zoek naar wat mij gelukkig(er) zou maken.

Geluk vond ik en ook een groot deel van mijzelf. Maar er bleef iets knagen. De maatschappelijke overtuiging dat iedereen een doel, een purpose, moet hebben. En dus vroeg ik mij af: waarom ben ik hier? Ik ben heel goed in plannen en organiseren, ik krijg er heel veel energie van, maar er moet toch een hoger doel zijn?

Tot Human Design op mijn pad kwam en liet zien dat het mijn purpose is om ‘druk bezig te zijn.’ Gewoon, druk bezig te zijn. Een spreekwoordelijke last viel van mijn schouders af.

Ik sta bekend als bezig bijtje en fijn: dat kan ik blijven! Middels Human Design heb ik geleerd hoe te kiezen wáár druk mee bezig te zijn. Maar dat hogere doel? Dat heb ik mogen loslaten. En ik kan je vertellen: dat WERKT heel bevrijdend.”

Over Lion

“Groeien, veranderen, ontdekken. Waar anderen voor mijn gevoel altijd ‘gewoon’ hun werk konden doen en ergens voor langere tijd goed op hun plek konden zitten, was (van 9 tot 5) werken, niet aan mij besteed.

De ene na de andere promotie maakte ik, maar altijd raakte ik na een aantal maanden verveeld. Een nieuw project opstarten? Leuk! Maar zodra de eerste basis stond, was ik er alweer vandoor. Dat er vandoor gaan was sowieso mijn ding. Zo begon op de terugweg van de ene verre reis, alweer de zoektocht naar andere nieuwe landen, plekken, culturen en bestemmingen om te ontdekken.

Altijd op zoek. Op zoek naar dat ene ding, wat voor altijd mijn interesse zou kunnen wekken. Dat wat ik wel voor altijd kon doen. Tot ik aan het einde van een lange reis, in de bergen van Guatemala, tegen Human Design aan liep. En ontdekte dat mijn Human Design type dat van een Manifestor is.

Een Manifestor initieert, start op, maar maakt niet af. Ineens begreep ik dat dat wat voor de meerderheid werkt, letterlijk niet voor mij werkt. En in plaats van langer te proberen om dat te laten werken, kon ik mij gaan richten op dat wat wel werkt. En ik kan je vertellen: dat WERKT!”

School of Human Design

Met de School of Human Design helpen wij je te (her) ontdekken wie jij bent. Wat je unieke kwaliteiten zijn, je valkuilen, je drijfveren, je eigenschappen. Dit doen wij met behulp van de tool Human Design, die inzicht geeft in jouw unieke ontwerp als mens en je helpt om de beste versie van jezelf te worden, namelijk: jezelf. 

En jezelf zijn, gaat om keuzes maken die voor joú goed zijn. Die voor joú werken. We leven in een maakbare wereld en zijn opgegroeid met het idee dat we alles kunnen als we er maar hard voor werken. We kunnen alles leren, ontwikkelen, we moeten overal goed in zijn. Maar we hebben allemaal unieke talenten. En het zou een hele saaie bedoeling zijn, als we allemaal hetzelfde zouden zijn toch?

Jij bent hier, om juist wél jezelf te zijn! En Human Design is een tool die jou weer in contact brengt met dit unieke, talentvolle, vrije, energieke deel van jezelf. Als jij de dingen waar je niet goed in bent, overlaat aan een ander, kun jij enkel en alleen doen waar jij goed in bent. Leef het leven van de minste weerstand. Je hoeft niet langer overal goed in te zijn of overal aan mee te doen, je doet waar jij goed in bent. Dat waar jij voor gemaakt bent. En dit proces begint dus met het maken van de juiste keuze.

Start je eigen Human Design experiment

 1. Ontdek je Human Design chart
 2. Download ons gratis stappenplan
 3. Leer je design kennen middels een reading of één van onze boeken & e-books
 4. Leer je design leven middels onze sessies of één van onze online cursussen