Download ons gratis stappenplan

Wil jij leren hoe je je eigen design kunt lezen? Download dan ons gratis stappenplan!

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over Human Design of over jouw chart? Check dan onze FAQ! Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@schoolofhumandesign.nl

Algemene vragen

Ik wil graag met jullie samenwerken, kan dat?

Wil je graag met School of Human Design samenwerken? We vinden het heel leuk om te ontdekken wat we met én voor elkaar kunnen betekenen! Omdat we veel samenwerkingsaanvragen krijgen, maken wij vooraf een selectie. Daarom de vraag of je ons wilt mailen en wilt uitleggen welke samenwerkingsvorm je voor ons ziet en wat je van ons nodig hebt/verwacht. Indien wij een match zien gaan we graag verder met je in gesprek. Mailen kan naar info@schoolofhumandesign.nl.

Kan ik ook voor jullie werken?

Waar we eerst alles met z’n tweeën deden, groeit School of Human Design langzaam uit z’n voegen! Dit betekent dat er zo nu en dan vacatures online komen te staan om ons team uit te breiden. Check hier onze huidige vacatures. Natuurlijk kun je ook altijd een open sollicitatie sturen.

Zijn jullie telefonisch bereikbaar?

We hebben een 06 nummer waarmee we bereikbaar zijn op Whatsapp; dit nummer is niet geschikt om te bellen. Wil je iets vragen of bespreken, dan is het fijn als je dit allereerst naar ons wilt mailen. We krijgen inmiddels zoveel voorstellen en vragen dat we vooraf een selectie maken om te bepalen waar we tijd en energie vinden om eventueel een call in te plannen.

Welke trainingen hebben jullie gevolgd en welke trainingen raden jullie aan?

Wij hebben uiteenlopende Human Design trainingen, cursussen en webinars gevolgd. Daarnaast hebben wij heel veel boeken gelezen over Human Design, beschikken wij over het originele lesmateriaal (van de bron; Ra zelf of via Jovian Archive) en naast het grote experiment van het leven van ons design, onderwijzen wij onszelf nog dagelijks om nóg meer te kunnen verdiepen.

Welke training aan te raden is, vinden wij lastig te beantwoorden. We adviseren je dit toch op basis van je eigen autoriteit te doen, omdat het heel persoonlijk is wat voor soort training werkt voor jou (online versus offline, lang versus kort, individueel versus groepslessen, Engels versus Nederlands, etc.). Daarnaast leert iedereen op zijn of haar eigen manier (kijk hiervoor naar je profiel). Ook wij volgen onze autoriteit bij het gebruik van bronnen of het volgen van bepaalde teachers; daarin verschillen wij soms van elkaar waardoor we elkaar juist weer heel goed aanvullen.

Zijn jullie gecertificeerde Human Design readers?

Wij zijn geen gecertificeerde Human Design readers. Onze autoriteit heeft ons een andere kant op gestuurd waardoor wij met School of Human Design een plek hebben gecreëerd waar je echt je design leert leven. Waar je leert voelen wat het betekent om een bepaald design te hebben. Met name oude trainingen van Ra Uhu Ru (de grondlegger van Human Design) zijn heel technisch, terwijl wij Human Design begrijpelijk én praktisch willen maken. Human Design is bedoelt om je te empoweren en wij helpen daarbij door de techniek op een eenvoudigere manier in de wereld te brengen. Er zijn verschillende manieren waarop jij je design kunt leren leven en voor ons was een training tot gecertificeerd analist niet passend. Wel hebben we onszelf opgeleid met behulp van het het originele lesmateriaal (van de bron; Ra zelf of via Jovian Archive).

Vragen over je chart

Kunnen jullie mij meer vertellen over [xxx]?

We krijgen super veel vragen van mensen die meer willen weten over een specifiek onderdeel van hun chart. ‘Wat betekent het om hot-cold’ te hebben?’ ‘Kunnen jullie uitleggen hoe wait for the invitation werkt?’ ‘Wat is mijn purpose?’ ‘Wat betekent het om poort x te hebben?’ ‘Wat betekenen de planeten?’

Hoewel we het liefst álle vragen persoonlijk willen beantwoorden en niets liever doen dan designs induiken, hebben we er helaas de tijd niet voor. Check onze podcast afleveringen en blogs; wellicht hebben we het topic hier besproken.

Wil je dat wij echt de tijd nemen voor jouw design? Boek dan een reading/sessie. Zelfs in je design duiken? Bestel dan een boek of cursus.

Wat als ik mijn geboortetijdstip niet (precies) weet?

Jouw unieke chart komt tot stand op basis van je geboortegegevens: je geboortedag, maand, jaar, tijdstip en plaats. Het is belangrijk ál deze gegevens te hebben, omdat alleen al een half uur verschil kan maken voor je design. De stand van de planeten bepaalt namelijk je design en misschien verplaatsen de planeten precies rondom het moment dat jij werd geboren. Weet jij niet wanneer jij bent geboren? Dan kunnen wij helaas je chart niet downloaden en ook niet achterhalen wat jouw design is. Twijfel jij over je geboortetijdstip? Gebruik dan verschillende tijdstippen uit, om te achterhalen of je chart verandert. Verandert je chart? Probeer dan in te voelen welk design bij jou past. Een beetje gissen dus, maar indien je niet kunt achterhalen wat je precieze tijdstip is, is dit het beste wat je kunt doen.

Ik kan mijn chart niet downloaden via jullie tool, wat nu?

Heb jij al je gegevens ingevuld om je chart te downloaden, maar gebeurt er niets wanneer je op ‘Bekijk mijn chart’ drukt? Grote kans dat er iets mis gaat met het invullen van je geboorteplaats. Wacht na het invullen van je geboorteplaats op een drop-down menu, om daar de juiste plaats te selecteren. Waarschijnlijk lukt het nu!

Ik kan mijn relatiechart niet downloaden via jullie tool, wat nu?

Ga naar onze website schoolofhumandesign.nl/chart en vul hier allereerst je eigen gegevens in. Druk op ‘bekijk je chart’ en je ziet jouw bodygraph verschijnen. Nu staat er rechtsboven de chart ‘maak een relatie chart’. Wanneer je hierop klikt kun je de gegevens van de tweede persoon invullen. Druk je weer op ‘bekijk je chart’, dan verschijnt daarna de de relatie chart! 

Ik heb mijn chart bij jullie gedownload, maar deze ziet er anders uit dan de chart die ik ergens anders heb gedownload, hoe kan dat?

Wij maken gebruik van het officiële Human Design systeem, waardoor onze chart eigenlijk altijd de juiste is. Wat er weleens gebeurt (bijvoorbeeld bij het downloaden via Jovian Archive), is dat er een vinkje aan staat (waardoor de geboortetijd in UTC wordt genomen, in plaats van de lokale geboortetijd). Waarschijnlijk is dit de reden van het verschil. Daarnaast is het belangrijk dat je bij het invullen van je geboortetijd bij Engelse programma’s let op het tijdstip AM of PM. Ziet je chart er nu overal hetzelfde uit?

Mijn geboorteplaats staat er niet tussen, wat nu?

Staat jouw geboorteplaats er niet tussen? Waarschijnlijk gaat het dan om een kleine plaats. Wij maken namelijk gebruik van een internationaal systeem. Je kunt het beste een grotere omliggende plaats opzoeken. In Nederland is elke stad eigenlijk goed; de tijdzone in heel Nederland is hetzelfde waardoor je chart niet veranderd.

Heeft een tweeling hetzelfde design?

Een tweeling, vlak na elkaar geboren, heeft dezelfde chart. Oftewel, de manier waarop hun systeem (energetisch) werkt is identiek. Maar alsnog kunnen ze verschillen als dag en nacht. En dat komt omdat ze ieder een eigen ziel hebben en je bijvoorbeeld in een chart niet kunt zien welke interesses iemand ontwikkelt, hoe iemand omgaat met bepaalde eigenschappen. Een bepaalde omgeving of bepaalde mensen kunnen goed zijn voor de één, maar minder passend voor de ander. Wat intuïtief goed voelt voor de een, voelt minder goed voor de ander. Die persoonlijkheid, die is uniek. Daarnaast laat de standaard chart geen onderliggen energieën zien (zoals Tone, Color en Base) dat bij tweelingen veelal verschillen laat zien.

Hoe ontdek ik mijn incarnation cross?

Kom jij in je zoektocht naar je incarnation cross steeds maar een kort stukje tekst tegen of steeds een andere tekst en weet je niet zo goed hoe dit te interpreteren? Dit heeft een reden: jouw purpose, dat is namelijk niet zomaar is. Daar is echt een analyse voor nodig. Omdat het incarnation cross vrij uitgebreid en ingewikkeld is, zal je hier online gratis niet zo veel over vinden wat je écht helpt. Wil je meer te weten, dan raden we je aan een reading of sessie te boeken bij een Human Design expert. Bij ons of bij iemand anders, volg daarin je strategie en autoriteit.

In de podcast hebben jullie het over voeding, maar ik kan de juiste informatie niet vinden / de app lijkt andere informatie te laten zien / ik zie geen nummers staat / ik kan de juiste app niet vinden. Wat nu?

We hebben de podcasts een tijd geleden opgenomen; de app waar we naar refereren is in de tussentijd veranderd. Je hebt de betaalde versie nodig en de app gebruikt niet het woord ‘food’ of de getallen waar wij het over hebben in de podcast. Goed nieuws: je kunt het nu heel makkelijk checken door je chart te downloaden via onze website! Check wat er staat bij bij ‘digestion‘ & ‘cognition‘ om er achter te komen wat Human Design je kan vertellen over je verteringssysteem en over jouw sterkste zintuig.

Mijn chart bevat niet de kleuren rood en zwart.

De originele Human Design charts hebben de kleuren zwart en rood. Inmiddels kun je je eigen chart ontwerpen en gebruik maken van je eigen (huis)kleuren. Wij werken daarom met donkerpaars (zwart) en bruin (rood). 

Vragen over producten

Het product dat ik wil bestellen is uitverkocht. Kunnen jullie mij laten weten wanneer het product weer beschikbaar is?

Is één van onze producten uitverkocht? Dan betekent dit dat onze agenda de komende weken staat volgepland of dat het product tijdelijk is uitverkocht. Hierdoor kunnen we geen nieuwe afspraken of bestellingen aannemen. Jij moet anders te lang wachten op een afspraak of een rapport. Helaas werken we niet met een wachtlijst en dus kunnen we je geen seintje geven wanneer het product weer beschikbaar is. Maar we raden je aan binnen 1-2 weken weer een kijkje te nemen in onze webshop; veelal zijn de producten dan weer gewoon beschikbaar.

Wat is het verschil tussen een schriftelijk rapport en een Foundation reading?

In zowel het schriftelijk rapport als in Foundation readings worden de basiselementen van je design besproken: type, strategie, autoriteit, profiel, centers, kanalen, incarnation cross. Het voordeel van een rapport is dat je de informatie kunt teruglezen. Het voordeel van een persoonlijke reading is dat je het gesprek kunt terugluisteren (dit mag je opnemen) en (verdiepende) vragen kunt stellen. Tevens is de inhoud van een gesprek nooit precies hetzelfde omdat de reader met je in gesprek gaat, terwijl een rapport is opgebouwd vanuit een vast format.

Wat is het verschil tussen een Foundation reading en een Human Design sessie?

In de Foundation readings worden de basiselementen van je design besproken: type, strategie, autoriteit, profiel, centers, kanalen, incarnation cross. In deze reading wordt echt een basis gelegd waarbij we de basiselementen kunnen verdiepen als je hier vragen over hebt. Een Human Design sessie is gericht op een specifieke vraag of een thema dat momenteel speelt in je leven. Deze sessie is er om te sparren met een expert. We duiken dan echt de diepte in en proberen op basis van je chart te verklaren wat je voelt en wat er speelt in je leven.

Ik twijfel welk reading het beste bij mij past, kunnen jullie adviseren?

Ons aanbod groeit waardoor jij meer keuze hebt, maar misschien ook keuzestress krijgt. Natuurlijk denken we graag met je mee, wanneer je twijfelt welke reading het beste bij je past. Mail ons met jouw vraag en/of situatie.

Goed om te weten:

 • Voor beginners raden wij aan een schriftelijke rapport, Foundation reading of het Reading combi pakket aan; hier behandelen we de basiselementen van Human Design.
 • Heb jij voldoende basiskennis en zoek jij verdieping? Of wil je weten hoe jij je design kunt leven? Dan adviseren wij een Deep Dive sessie.
 • Loop jij in het dagelijks leven tegen een specifieke situatie aan en wil je graag weten wat Human Design je hierover kan vertellen? Of heb jij een heel gerichte vraag? Dan is een Human Design sessie geschikt.
 • Toe aan een volgende stap en/of wil jij alles weten over jouw purpose? En wat je momenteel tegenhoudt om jouw unieke gift met de wereld te delen? Ga dan voor een Purpose embodiment sessie.

Kan ik ook telefonisch advies krijgen over welk product het beste bij mij past?

Wil je iets vragen of bespreken, dan is het fijn als je dit allereerst naar ons wilt mailen. We krijgen inmiddels zoveel vragen dat we helaas niet met iedereen kunnen bellen voor persoonlijk advies.

Op welke (korte) termijn kan ik een reading inplannen?

Schriftelijke readings worden binnen 14 dagen opgeleverd. Een reading of sessie plannen wij binnen 2-3 weken in, afhankelijk van onze beschikbaarheid en jouw agenda. Het is niet mogelijk om eerst een datum af te stemmen en daarna het product aan te schaffen; schaf het product aan en we nemen daarna contact per mail op om de reading of sessie in te plannen en verder af te stemmen.

Kan ik ook een live / face-to-face reading inplannen?

De Foundation reading en de reading horende bij het Reading combi pakket kunnen op locatie worden gegeven. Dit is een locatie in Noord-Brabant, omgeving Eindhoven. De overige sessies vinden helaas alleen online plaats. Dit komt omdat we niet op een vaste plek verblijven en op deze manier tóch readings kunnen geven. Heb je twijfels bij online? We snappen dit, deze twijfel hadden wij ook van tevoren. Maar we moeten zeggen dat onze ervaring en van degenen waarmee we sessies hebben (ook die op voorhand liever face to face wilden afspreken) erg positief is. We durven daarom met zekerheid te stellen dat de kwaliteit van een online sessie niet onder doet voor een live afspraak. Uiteindelijk geeft jouw autoriteit aan of dit wel of niet iets voor jou is.

Kan ik een reading cadeau geven?

Wat leuk dat je iemand een reading cadeau wilt geven! Dit kan absoluut door een School of Human Design Reading Cadeaubon aan te schaffen. Selecteer het bedrag dat je cadeau wilt geven, rond je bestelling af en je ontvangt per mail een cadeaubon nummer. Wanneer degene aan wie je de cadeaubon cadeau doet een aankoop in onze winkel doet, kan hij/zij de waarde van de cadeaubon verzilveren door tijdens de checkout de unieke code in het juiste veld in te voeren.

In verband met privacy overwegingen, is het niet mogelijk om een rapport te bestellen of een sessie te boeken, zonder dat wij goedkeuring hebben ontvangen van de persoon voor wie het cadeau is. Het voelt voor ons niet kloppend om privé informatie met derden te delen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om vooraf persoonlijk contact te hebben met iemand. Voor een online sessie checken wij altijd energetisch in namelijk. Het is voor onze energie, net als voor de ontvanger, belangrijk dat deze open staat om de sessie te ontvangen. Ook checken we vooraf in om in te schatten hoeveel kennis iemand heeft over Human Design en welke vragen er eventueel spelen; hiermee stemmen we de sessie echt af op de persoon. Daarom werken we sindskort met een cadeaubon.

Mijn partner, zus, vriend(in) of [xxx] wil graag ook aanhaken tijdens mijn reading, mag dat?

Helaas geven we geen sessies met meerdere personen. Dit omdat we energetisch intunen op de persoon waarmee we de sessie doen en we daarin zuiver willen blijven / niet met meerdere energieën willen werken. Daarnaast voelt het voor ons niet kloppend om privé informatie met meerdere personen tegelijk te delen (ook al is de ontvanger daar akkoord mee). De sessie kan wel worden opgenomen (dit raden we absoluut aan), zodat hij later nog eens kan worden teruggeluisterd.

PS. Een relatiereading kun je wel met twee personen boeken.

Kunnen jullie ook elementen als de pijlen, Environment, Digestion, de Nodes verwerken in het schriftelijke rapport?

Helaas kunnen wij het schriftelijke rapport niet zo personaliseren dat het alle onderwerpen behandelt waar jij interesse in hebt. In het rapport worden de basiselementen van je design besproken: type, strategie, autoriteit, profiel, centers, kanalen, definitie en incarnation cross. Een uitgebreid rapport is wel in de maak, maar tot die tijd kunnen wij dergelijke onderdelen helaas niet in het rapport verwerken.

Ik heb alle podcast afleveringen geluisterd; heeft het nog wel zin om een reading, boek, of cursus bij jullie te kopen?

Om je kennis te laten maken met Human Design delen wij heel graag gratis content, in de vorm van de podcast maar ook middels onze blogs. Hiermee proberen we je te inspireren je eigen Human Design experiment te starten. Maar vergis je niet: wat wij delen is een versimpelde versie van de Human Design informatie én daarmee ga je niet gelijk je design léven. Wil jij echt de diepte in en weten hoe alles met elkaar samenwerkt? Hoe het voor jou voelt om echt je design te leven en wat het betekent om een bepaald design te hebben? Dan heeft het absoluut zin om een reading, boek, e-book of cursus te kopen.

Bieden jullie ook trainingen tot Human Design coach aan? 

Dat bieden wij helaas (nog) niet aan. Met de School of Human Design richten wij ons (vooralsnog) op het leren leven van je design. Niet op het opleiden van coaches of analisten. Alle producten die wij aanbieden zijn te vinden op de website, in onze webshop, inclusief omschrijving.

Wat zijn jullie verzendkosten?

Lees hier meer over verzenden en verzendkosten.

Kunnen fysieke producten ook geretourneerd worden?

Lees hier meer over retourneren.

Ik ben mijn rapport kwijt geraakt, kunnen jullie die opnieuw toesturen?

We kunnen je een nieuw rapport toesturen. Binnen 3 maanden na oplevering van het rapport doen we dit kosteloos. Na 3 maanden rekenen wij hiervoor een additionele € 15,-. Na 3 maanden verwijderen wij namelijk je gegevens -inclusief het rapport- in verband met de privacywetgeving. Dit betekent dat we het rapport opnieuw moeten downloaden. Als je voor € 15,- een nieuw rapport wilt laten uitdraaien dan horen wij het graag. Wij sturen je dan een factuur en betaalmethode per mail. 

PS. Het is goed om te beseffen dat het rapport tussentijds wordt aangepast en aangescherpt en het rapport daarom misschien niet meer precies hetzelfde is als maanden geleden. 

Start je eigen Human Design experiment

 1. Ontdek je Human Design chart
 2. Download ons gratis stappenplan
 3. Leer je design kennen middels een reading of één van onze boeken & e-books
 4. Leer je design leven middels onze sessies of één van onze online cursussen
 5. Vergeet ook vooral niet onze Human Design lifestyle producten te checken
0
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leegBekijk de webshop