Download ons gratis stappenplan

Wil jij leren hoe je je eigen design kunt lezen? Download dan ons gratis stappenplan!

En dan mag je je design gaan leven… 

Toen ik net kennis maakte met Human Design merkte ik aan mezelf dat ik echt alle informatie verzamelde die ik maar kon vinden. Ik luisterde podcasts, bezocht webinars, seminars, boekte 1:1 sessies en workshops. Alles om steeds meer en meer te leren over mijn design, mijn blauwdruk. Ik kon er niet genoeg van krijgen. Niets was teveel en ik wilde meer en meer informatie.

Na ongeveer 1,5 jaar intensief bezig te zijn geweest met het oefenen van mijn strategie en innerlijke autoriteit (als Manifesting Generator is dat voor mij een Sacrale autoriteit), merkte ik dat het tijd werd voor een volgende stap in mijn experiment. Ik voelde dat het tijd werd om meer in de overgave te stappen. Om het zoeken naar informatie meer los te laten en echt  te gaan vertrouwen op mijn lichaam. 

Want hoe voelde die innerlijke autoriteit nu echt?

En ik kan je vertellen, dat was nog lastiger dan je denkt. Maar ineens, en ergens vanuit het niets, terwijl ik in mijn beleving aan het relaxen was (iets wat voor mij als Manifesting Generator al een prestatie op zich is ;)) werd er een vraag gesteld. En ineens voelde ik voor het eerst ECHT mijn Sacraal aangaan. Ik voelde echt letterlijk de energie aangezwengeld worden daar in mijn bekken gebied. En creëerde daar in dat moment mijn grote ‘aha’ moment van dit prachtige experiment. Dat voelde als een overwinning.

Little did I know… Toen in dat moment kon ik niet weten dat dit pas de start werd van het echte belichamen van die innerlijke autoriteit. Want door die ‘full yes’, voelde ik ook heel duidelijk een ‘hell no’. En die ‘nee’ zorgde voor best wat weerstand in mijn omgeving. Iets wat ik voorheen niet of veel minder gewend was. En dat vond ik lastig. Heel lastig. Ik dacht écht dat het leuk zou zijn dat deconditioneren…

Ik voelde namelijk ineens een ‘nee’ op heel veel dingen die op me afkwamen. En daar waar mensen om me heen gewend waren dat ik eigenlijk altijd ‘ja’ zei (ik heb ook nog eens poort 29, de Gate of Saying Yes in mijn design) gaf ik nu vaker aan ergens ‘geen energie voor te hebben’ of ‘nee, dank je’. En dat werd -laten we zeggen- niet altijd direct met gejuich ontvangen. Waardoor het in momenten erg lastig bleek om door te gaan met mijn experiment. En dat bracht andere dingen omhoog… Ik voelde me namelijk schuldig en wilde vanuit loyaliteit toch maar doorgaan. Terwijl ik toch echt overduidelijk voelde dat het een ‘nee’ was. Het was mijn ‘mind’ die mij hier in de weg zat. Die het zo lang gewend was om de dienst uit te maken, om ‘achter het stuur te zitten’. 

Want tegelijkertijd kwam ik er door naar mijn autoriteit te luisteren steeds meer achter dat mijn lichaam altijd het antwoord weet. En dus weet wat goed voor me is. Het gaf mij stapje voor stapje meer vertrouwen in dat ik op de juiste weg was. 

Doordat ik meer ging luisteren naar mijn lichaam, ging mijn design/experiment ook meer leven. Inmiddels vind ik het heerlijk om vanuit volle aanwezigheid in mijn lichaam door het leven te navigeren. Rondkijkend wat het leven voor me in petto heeft. 

En, het allerbelangrijkste, met mijn mind op de achterbank en niet achter het stuur!

Levensadviezen

Start je eigen Human Design experiment

  1. Ontdek je Human Design chart
  2. Download ons gratis stappenplan
  3. Leer je design kennen middels een reading of één van onze boeken & e-books
  4. Leer je design leven middels een sessie of één van onze online cursussen
  5. Vergeet ook vooral niet onze Human Design lifestyle producten te checken