Download ons gratis stappenplan

Wil jij leren hoe je je eigen design kunt lezen? Download dan ons gratis stappenplan!

De vier pijlen (arrows)

Hoe staan jouw pijlen erbij? De vier pijlen (de arrows) in je Human Design Chart? Te vinden naast het hoofd, ofwel wijzend naar links, ofwel wijzend naar rechts. De vier pijlen staan allemaal voor een bepaald thema: digestion (vertering), environment (omgeving), awareness (bewustzijn), en perspective (perspectief). In essentie geven ze aan op welke manier we informatie van de buitenwereld tot ons nemen en verwerken. 

Uitleg per pijl

Bovenste linkse arrow – Digestion (vertering)

Digestion = de manier waarop je de wereld ‘verteert’, hoe je informatie en voedsel tot je neemt. Doe je dat op een regelmatige/consistente manier (links)? Of op een meer spontane manier (rechts)? 

Onderste linkse arrow – Environment

Environment = de omgeving die het beste bij je past; heb jij het liefst een vaste (werk)plek waar je vaak bent, ga je graag naar dezelfde plek op vakantie (links)? Of ben je het liefste elke dag ergens anders zijn / naar toe (rechts)? 

Omgeving staat niet overigens alleen voor de fysieke ruimtes en de mensen daar in, maar kan ook slaan op digitale omgevingen.

Podcast

School of Human Design Podcast

Benieuwd naar onze podcast aflevering over dit onderwerp? Luister via onze website of je favoriete podcast-app.

Bovenste rechtse arrow – Awareness

Awareness = gaat over bewustwording, en hoe jij die creëert, de manier waarop je informatie opslaat; ben je meer strategisch aangelegd, ben jij een logische denker (links) of meer creatief, intuïtief, minder van de details (rechts)?

Onderste rechtse arrow – Perspectief

Perspective = legt uit op welke manier jij naar de wereld kijkt, door welke bril; de één focust op specifieke doelen en details, die belangrijk zijn om het plaatje helder te krijgen (links), terwijl de ander door een meer ‘algemene bril’ (rechts) kijkt. Deze pijl vertelt tevens hoe jij het beste kunt manifesteren: specifiek (links) of algemeen (rechts).

En zo geven de pijlen écht een stukje inzicht in hoe jouw systeem werkt. En dus eigenlijk wat voedend is voor je zenuwstelsel en wat het nodig heeft om niet overbelast te raken. Want alleen als je zenuwstelsel rustig -en in balans is met je omgeving, is er voldoende veiligheid en ruimte om jouw energie de wereld in te zetten. 

Levensadviezen

Start je eigen Human Design experiment

  1. Ontdek je Human Design chart
  2. Download ons gratis stappenplan
  3. Leer je design kennen middels een reading of één van onze boeken & e-books
  4. Leer je design leven middels een sessie of één van onze online cursussen
  5. Vergeet ook vooral niet onze Human Design lifestyle producten te checken