Download ons gratis stappenplan

Wil jij leren hoe je je eigen design kunt lezen? Download dan ons gratis stappenplan!

De drie verschillende Projector subtypes

In Human Design wordt gesproken over de vijf energie types: de Manifestor, de Manifesting Generator, de Generator, de Projector en de Reflector. Maar wist jij dat er voor de Projector, nog drie subtypes zijn? Er zijn namelijk drie soorten Projectors: de energy Projector, de mental Projector en de classic Projector. En elk type Projector heeft een unieke energetische samenstelling.

Allereerst: wat maakt jou nou eigenlijk een Projector? Hiervoor kijken we naar de centers in je chart, die ofwel open (wit) zin ofwel gesloten (gekleurd). Ben jij een Projector, dan is jouw Sacrale center ALTIJD open. Jij hebt geen constante toegang tot de werkenergie die dit center genereert en dat is dus precies wat jou onderscheidt van de andere types.

(Met een open Sacraal zou jij trouwens ook een Manifestor kunnen zijn; alleen onderscheidt een Manifestor zich doordat er altijd een motor center (Wortel, Solar Plexus of Hart/Ego) is verbonden met het Keel center)

Maar dan? Wat onderscheidt de klassieke, energie en mentale Projector nou van elkaar? Dat wordt ook bepaald op basis van de overige centers.

Allereerst kijken we naar de definitie van de motor centers. Zijn er motor centers gedefinieerd in jouw chart?

Energy projector

Ben jij een energy Projector dan heb je minstens één gesloten (gekleurd) motor center (Root, Solar Plexus of Heart/Ego).

Is er geen enkel motor centers gedefinieerd in jouw chart?

Classic Projector

Ben jij een classic Projector, dan zijn al jouw motor centers open (wit). Dus de Root (Wortel centrum), de Solar Plexus (Emotionele centrum) en het Heart/Ego center (hart/ego centrum). Je Sacrale centrum is ook een motor center, maar we hebben al geconcludeerd dat deze sowieso open is. Wél is je Spleen (Milt centrum) of G center gesloten (gekleurd) -of allebei.

Is je Spleen of G center niet gedefinieerd? Dan kijken we naar de bovenste drie centers van je chart.

Mental Projector

Ben jij een mental Projector, dan zijn twee van de drie bovenste centers gesloten (gekleurd). Je Head center (je hoofd), je Ajna of je Throat center (Keel centrum). Alle centers ónder je Keel zijn open (wit).

Wat zegt dit nou precies? De subtypes geven nuance verschillende aan. Een energie Projector heeft bijvoorbeeld meer energie dan een klassieke en metale Projector. En een mentale Projector heeft de potentie om het de wijste type binnen de Projector-familie te worden. De klassieke maakt weer gebruik van de G autoriteit.

Welk subtype Projector ben jij?

Levensadviezen

Start je eigen Human Design experiment

  1. Ontdek je Human Design chart
  2. Download ons gratis stappenplan
  3. Leer je design kennen middels een reading of één van onze boeken & e-books
  4. Leer je design leven middels een sessie of één van onze online cursussen
  5. Vergeet ook vooral niet onze Human Design lifestyle producten te checken