Benieuwd naar JOUW unieke design? Download ons (gratis) stappenplan en ga gelijk aan de slag! DOWNLOAD HIER.
Aan het laden…

Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Menu

De drie verschillende Projector subtypes

In Human Design wordt gesproken over de vijf energie types: de manifestor, de manifesting generator, de generator, de projector en de reflector. Maar wist jij dat er voor de projector, nog drie subtypes zijn? Er zijn namelijk drie soorten projectors: de energy projector, de mental projector en de classic projector. En elk type projector heeft een unieke energetische samenstelling.

Allereerst: wat maakt jou nou eigenlijk een projector? Hiervoor kijken we naar de centers in je chart, die ofwel open (wit) zin ofwel gesloten (gekleurd). Ben jij een projector, dan is jouw Sacrale center ALTIJD open. Jij hebt geen constante toegang tot de werkenergie die dit center genereert en dat is dus precies wat jou onderscheidt van de andere types.

(Met een open Sacral zou jij trouwens ook een manifestor kunnen zijn; alleen onderscheidt een manifestor zich doordat er altijd een motor center (Root, Solar Plexus of Hart/Ego) is verbonden met het keel center)

Maar dan? Wat onderscheidt de klassieke, energie en mentale projector nou van elkaar? Dat wordt ook bepaald op basis van de overige centers.

Classic projector

Ben jij een classic projector, dan zijn al jouw motor centers open (wit). Dus de Root (wortel center), de Solar Plexus (emotionele center) en het Heart/Ego center (hart/ego center). Je Sacrale center is ook een motor center, maar we hebben al geconcludeerd dat deze sowieso open is. Wél is je Spleen (Milt center) of G center gesloten (gekleurd) of allebei.

Energy projector

Ben jij een energy projector dan heb je minstens één gesloten (gekleurd) motor center (Root, Solar Plexus of Heart/Ego).

Mental projector

Ben jij een mental projector, dan zijn twee van de drie bovenste centers gesloten (gekleurd). Je Head center (je hoofd), je Ajna of je Throat center (keel center). Alle centers ónder je keel zijn open (wit).

Op de hoogte blijven van onze online cursussen, e-books, blogs en podcasts?

Voor alle type projectors geldt: ‘wait for the invitation’, oftewel de strategie voor projectors. Maar het herkennen van jouw projector type, laat je zien hoe jij je het beste kunt laten leiden. Hoe bepaal jij wat voor jou een juiste uitnodiging is? Het type projector is daarmee gekoppeld aan je inner authority. Oftewel, het stemmetje waar jij het beste naar kunt luisteren bij het maken van beslissingen. Ben jij al begonnen met experimenteren met je strategie en autoriteit?